Fleet Edition – Specialpaketerade tjänstebilar riktade mot företag

Mercedes-Benz är inte vad det har varit. För oss är det naturligt att vara i ständig rörelse. Det märks i våra modeller, i vår design, i komforten och säkerheten. Allt har flyttat sig. Nu är det din tur. Du vet hur det känns varje gång du har provat något nytt. Att du alltid undrar varför du inte gjorde det tidigare. Nu har du chansen igen. Kom in och provkör den nya generationens Mercedes-Benz. Och säg farväl till status quo.

Modellutbud

Skatteinformation

Hur mycket tjänstebilen kostar dig per månad beror bland annat på bilens förmånsvärde, din marginalskatt, hur mycket du kör och eventuella avdrag för resor till och från jobbet.

Läs mer på skatteverket.se >

Extrautrustning

Kostnaderna för all fabriksmonterad extrautrustning och lokalt monterade tillbehör (inklusive arbetskostnad) ska läggas till SKV:s nybilspris. Detta är det totalpris som sedan ligger till grund för beräkning av förmånsvärdet.
Avdrag om du kör långt

Arbetsgivaren får reducera förmånsvärdet till 75% av fullt förmånsvärde om tjänstekörningen uppgår till minst 3 000 mil/år.

Drivmedelskostnad

Föraren står för den rörliga kostnaden för sin privata körning. Drivmedlet ingår inte i tjänstebilens förmånsvärde. Arbetsgivaren kan hantera drivmedlet på två olika sätt. Antingen ersätta drivmedelskostnaden vid tjänsteresor, eller ge drivmedlet som löneförmån.

Tjänstebilsföraren betalar allt drivmedel privat och kan via reseräkning få en skattefri drivmedelsersättning av arbetsgivaren för alla tjänsteresor. Den skattefria ersättningen är 6,50 kronor/mil om bilen är dieseldriven och 9,50 kronor/mil om den är bensindriven, oberoende av bilens faktiska bränsleförbrukning.
Arbetsgivaren betalar allt drivmedel, och ger den del av drivmedelskostnaden som avser privat körning som lön. Den faktiska privata drivmedelskostnaden ska i detta fall multipliceras med 1,2. Det betyder att drivmedlet du använder privat får ett förmånsvärde som är 20% högre än det verkliga värdet.

Miljöbilar

Du får ett reducerat förmånsvärde om du väljer en miljöbil enligt Skatteverkets miljöbils- definition. Förmånsvärdet för el- och gasdrivna bilar (ej gasol) får sättas ned till 60%, dock högst 16 000 kr i nedsättning för ett helt år. Förmånsvärdet beräknas på jämförbar bil och fastställs varje år av Skatteverket. Miljödefinierade fordon enligt Transportstyrelsens miljödefinition befrias också från fordonsskatt upp till 5 år (följer fordonet).

Räkna ut din kostnad >

Avdrag för resor mellan bostad och arbete

Du har möjlighet att göra avdrag för resor till och från arbetet. Villkoret som gäller är att tidsvinsten ska vara minst 2 timmar per dag och att avståndet ska vara minst 5 km enkel resa. Avdraget som tjänstebilsinnehavaren kan göra är 6,50 kronor/mil för dieseldriven tjänstebil och 9,50 kronor/mil om bilen är bensindriven. De första 10 000 kr är inte avdragsgilla.

Läs tjänstebilsbroschyren >

Kontakta oss för visning!

Per Norman Säljare Personbilar 060- 14 00 18 per.norman@rylanderbil.se
Britt-Marie Johansson Säljare Personbilar 060-14 00 14 britt-marie.johansson@rylanderbil.se
Fredric Norman Försäljningschef Personbilar & Transportbilar 060-14 00 15 fredric.norman@rylanderbil.se